Πολεμήστε τον Καρκίνο και το Aids από το PC σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε

Ξέρατε οτι οι υπολογιστές μας έχουν τεράστια επεξεργαστική ισχύ που όμως οι περισσότεροι απο εμάς δεν τη χρησιμοποιούμε;;

Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή για word/internet/dvd/μουσική , χρησιμοποιούμε μόνο ενα μέρος της επεξεργαστικής ισχύς της CPU μας! Το υπόλοιπο;;; Το υπόλοιπο “πάει χαμένο!”

Έτσι εδώ και χρόνια (πρώτη η NASA) λειτουργούν διάφορα δίκτυα που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή μας, όταν αυτός είναι σε κατάσταση idle (κοινώς δεν κάνουμε τίποτα το ιδιαίτερο) , ώστε να επεξεργαστούν κομμάτια πολύπλοκων υπολογισμών.

Το πίο σημαντικό project είναι το World Community Grid που έφτιαξε η IBM (respect!). Η διαδικασία είναι πολύ απλή : κάνεις register στο site, κατεβάζεις εναν client (σαν το msn , τρέχει στη δεξιά κάτω μπάρα του desktop) και όταν ο υπολογιστής κάθεται , όταν εσύ κάνεις μπάνιο, πίνεις καφέ , τριγυρνάς , τότε αρχίζει να επεξεργάζεται το κομμάτι που του αντιστοιχεί! Όταν τελειώσει, στέλνει μέσω internet το project του και εφοδιάζεται με το καινούριο!!! Απλό και καλό!

Αυτή τη στιγμή τρέχουν τα εξής project:

Discovering Dengue Drugs – Together, FightAIDS@Home, Help Conquer Cancer, Human Proteome Folding 2, Nutritious Rice for the World, The Clean Energy Project.

Εγώ δήλωσα πως θα “ασχοληθώ” με το Human Proteome Folding 2  και με το FightAIDS@Home.

Ήδη φτιάξαμε team του Chemist.gr , έτσι όταν τελειώσετε τη διαδικασία του register , κάντε κλίκ στο MYGRID και στη συνέχεια search team , εδώ βάζουμε chemist.gr και κάνουμε join!!

Προαιρετικά εγκαθιστάται και ενας screensaver που όταν ξεκινάει δείχνει πληροφορίες για το τί κάνει το “high-tech & επιστημονικό” PC αυτή τη στιγμή!

Να σημειώσω πως βλέπω μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του laptop  στην κατάσταση idle ,  όταν δηλαδή ξεκινάει το προγραμματάκι , αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.. Σε desktop υπολογιστές θα είναι εντελώς ανεπαίσθητο!

Οπότε τη στιγμή που Facebook-ιάζετε , μπορείτε να κάνετε παράλληλα κάτι πραγματικά χρήσιμο…

Πηγή : zing.gr

Related Posts with Thumbnails