Υποτροφίες – Χρηματοδοτήσεις 2011

1.Υποτροφίες του ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Το Ίδρυμα Υποτροφιών Ηλείων Ιωάννη Σ. Λάτση θα χορηγήσει νέες υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, με ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτωβρίου 2011, με σκοπό την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master’s) διάρκειας έως και δύο ετών και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) διάρκειας έως και τριών ετών, σε πτυχιούχους υποτρόφους του, ανεξαρτήτως επιστημονικής ειδικότητας,  οι οποίοι απεφοίτησαν με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον οκτώ (8).

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας κάθε ακαδημαϊκού έτους οι υπότροφοι θα αξιολογούνται για τη συνέχιση ή μη της υποτροφίας τους βάσει των επιδόσεων τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις υποψηφιότητας, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι και την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011, στη Γραμματεία του Ιδρύματος.
Για αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος ή να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Ιδρύματος μέσω e-mail (info@latsis-scholarships.gr) ή στα τηλέφωνα 210.8010331 και 210.8010540.

2. Υποτροφίες σε φοιτήτριες από το κληροδότημα Α. Ζάχου

Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού 3 υποτρόφων εσωτερικού από τα έσοδα του κληροδοτήματος Α. Ζάχου για το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 ως εξής:

Τρείς [3] υποτροφίες σε φοιτήτριες οι οποίες κατάγονται κατά προτίμηση και προτεραιότητα
α) Από την πόλη του Βόλου ή τα χωριά του Πηλίου
β) Σε περίπτωση έλλειψης από τις παραπάνω περιοχές από τη Δυτική Μακεδονία και κατά προτίμηση από τη Σιάτιστα ή την Καστοριά
γ) Ελλείψει όλων των παραπάνω από την Κωνσταντινούπολη ή τη Δράμα

Ο διαγωνισμός θα γίνει στην Αθήνα στις 13 Ιουλίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08.00 π.μ.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι 22/6/11
Πληροφορίες Κα Α. Κοπανάκη τηλ. 210-3442354

3. Διδάκτορες στο πλαίσιο του έργου «Διοικητική υποστήριξη και ανάπτυξη των προγραμμάτων σπουδών του ΕΑΠ»

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του έργου «Διοικητική Υποστήριξη και Ανάπτυξη των Προγραμμάτων Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου», το οποίο χρηματοδοτείται από την Οικονομική Υπηρεσία του πανεπιστημίου, ανακοινώνει ότι ενδιαφέρεται να προβεί στην ανάθεση έργου σε προσωπικό ως εξής:

Τρεις (3) διδάκτορες Φυσικής (με διδακτορικό σε κλάδο της Πειραματικής Φυσικής) ή κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, οι οποίοι εκπονούν διδακτορική έρευνα σε κλάδο της Πειραματικής Φυσικής, για την ανάθεση του έργου «Υποστήριξη των εργαστηρίων Φυσικής», διάρκειας δέκα (10) μηνών.
Πέντε (5) διδάκτορες Χημείας (με διδακτορικό σε κλάδο της Χημείας) ή κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, οι οποίοι εκπονούν διδακτορική έρευνα σε κλάδο της Χημείας, για την ανάθεση του έργου «Υποστήριξη των εργαστηρίων Χημείας», διάρκειας δέκα (10) μηνών.
Τέσσερις (4) διδάκτορες Βιολογίας (με διδακτορικό σε κλάδο της Βιολογίας) ή κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, οι οποίοι εκπονούν διδακτορική έρευνα σε κλάδο της Βιολογίας, για την ανάθεση του έργου «Υποστήριξη των εργαστηρίων Βιολογίας», διάρκειας πέντε (5) μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Τμήμα Προσωπικού του ΕΑΠ, Πάροδος Αριστοτέλους 1 8, Τ.Κ – 263 35, Περιβόλα Πατρών, από τις 08:00 έως τις 14:00,  προσδιορίζοντας τον αύξοντα αριθμό της ανακοίνωσης σύμφωνα με το ενδιαφέρον τους (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610-367636 & 2610-367630).

Η αίτηση θα συνοδεύεται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία είναι: επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων, σύντομο βιογραφικό σημείωμα και άλλα συνηγορούντα στοιχεία που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος.

4. Προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση 9 υποτροφιών για βασικές σπουδές

Το Υπουργείο Παιδείας προκυρήσσει διαγωνισμό σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος Ιάλεμου Κυπριανίδη για τον διορισμό έξι υποτρόφων φοιτητών και τριων υποτρόφων φοιτητριών Ελληνικών Πανεπιστημίων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δήμων και κοινοτήτων περιφέρειας τέως Διοικήσεως, μονίμων κατοίκων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης. Ο διαγωνισμός θα γίνει στην Αθήνα στις 11 Ιουλίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08.00πμ στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας και από εξεταστική επιτροπή που θα συγκροτηθεί. Πληροφορίες εδώ.

 

 

Related Posts with Thumbnails