Αντι κούκου – Χημικός ευνουχισμός

Cyproterone : το γνωστότερο αντι-κούκου
Cyproterone : το γνωστότερο αντι-κούκου

Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε όλο και περισσότερο για τον “Χημικό ευνουχισμό” που επιβάλλεται ως ποινή σε ενόχους σεξουαλικών εγκλημάτων – κυρίως παιδεραστών. Μέχρι τώρα έχει συζητηθεί στη Νότια Κορέα και τη Ρωσία.

Τί είναι όμως ο Χημικός ευνουχισμός;;;

Χημικός ευνουχισμός είναι η χορήγηση φαρμάκων με στόχο τη μείωση της λίμπιντο και τη σεξουαλική δραστηριότητα, συνήθως με την ελπίδα της πρόληψης σε βιαστές , παιδεραστές και άλλους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων από την επανάληψη των εγκλημάτων τους. Σε αντίθεση με χειρουργικό ευνουχισμό , όπου οι όρχεις  αφαιρούνται μέσω τομής στο σώμα στο, ο χημικός ευνουχισμός δεν ευνουχίσει πραγματικά το άτομο.  Μόλις σταματήσει η φαρμακευτική αγωγή η λίμπιντο επανέρχεται. Για το λόγο αυτό ο όρος «χημικός ευνουχισμός» είναι ασαφής.

Τα φάρμακα αυτά είναι συνήθως αναστολείς των ανδρογόνων όπως cyprotenone (6-chloro-1β,2β-dihydro-17-hydroxy-3′H-cyclopropa[1,2]pregna-4,6-diene-3,20-dione) και depot medroxyprogesterone acetate (DMPA).

Η ερώτηση που προκύπτει είναι εάν μας έριχναν στο φαγητό του στρατού 6-chloro-1β,2β-dihydro-17-hydroxy-3′H-cyclopropa[1,2]pregna-4,6-diene-3,20-dione !!!!

Related Posts with Thumbnails