Βρείτε το ιδανικό ταίρι μέσω… εξέτασης DNA

Σουηδική εταιρία αναλαμβάνει να βρει στους πελάτες της τον ιδανικό σύντροφο με μια απλή εξέταση DΝΑ.
Σουηδική εταιρία αναλαμβάνει να βρει στους πελάτες της τον ιδανικό σύντροφο με μια απλή εξέταση DΝΑ.

Εταιρίες που κάνουν γενετικές δοκιμές ισχυρίζονται πως μπορούν να βρουν το άλλο μισό ενός ατόμου μέσω του DNA. Η σουηδική εταιρία GenePartner εφάρμοσε μία μέθοδο εξεύρεσης ερωτικού συντρόφου μέσω DNA σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους. Το τεστ αυτό κοστίζει 99 δολάρια και από τον επόμενο μήνα θα αναρτάται στην ιστοσελίδα sense2love.com. Σύμφωνα με την εταιρία, οι άνθρωποι έχουν την τάση να προσελκύονται από άτομα που έχουν διαφορετικά γονίδια ανοσοποιητικού συστήματος.

Βιολόγοι υποστηρίζουν ότι τα γονίδια HLA του ανοσοποιητικού συστήματος -τα οποία είναι υπεύθυνα για την αναγνώριση και τη στοχοποίηση ξένων κυττάρων, όπως οι ιοί- μπορούν να αναγνωρίσουν το δαχτυλικό αποτύπωμα των σωματικών οσμών. Σε μία έρευνα, ο Σουηδός βιολόγος, Κλάους Βέτεκιντ, βρήκε πως οι γυναίκες που δεν έπαιρναν αντισυλληπτικά προτίμησαν τη μυρωδιά των αδρών που το ανοσοποιητικό τους σύστημα διαφοροποιούταν από το δικό τους.

Η ιδρύτρια του sense2love.com, Άνιου Ρούπαλ, αναφέρει σχετικά: «Μία γυναίκα δε θέλει να χάνει το χρόνο της με άνδρες. Θέλει να βρει τον κατάλληλο και να κάνει παιδιά μαζί του. Στόχος μας είναι να βρούμε το ιδανικό ταίρι σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο δρ. Ρότσιο Μοράν, διευθυντής γενετικής, διαφωνεί με την άποψη αυτή και δηλώνει πως η επιστήμη της έλξης είναι πιο περίπλοκη. Μετά την ανάλυση του ανοσοποιητικού συστήματος παντρεμένων ζευγαριών, ο καθηγητής Ψυχολογίας Πάτρικ Μάρκεϊ στη Βιλανόβα, ανακάλυψε πως δεν υπήρχαν πολλές διαφορές. Εκτός αυτού, εκατοντάδες έρευνες επισημαίνουν τη σημασία της προσωπικότητας και τη φυσικής ομορφιάς κάποιου στον έρωτα.

Όπως λέει η βιολόγος, Έλεν Φίσρε, για κάποιους, παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το πάχος ή το αν το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει θέλει παιδιά υπερέχει της βιολογικής σύνθεσης.

Πηγή : www.kathimerini.gr

Related Posts with Thumbnails