Δημιούργησαν υλικό παρόμοιο με το πλαστικό από νερό

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τόκιο, υπο την επίβλεψη του καθηγητή. Τακούζο Αΐντα, δημιούργησαν νέο υλικό, το οποίο αποτελείται απο 98% νερό. Οι ερευνητές επλίζουν, οτι η δημιουργία τους θα αντικαταστήσει το πλαστικό, το οποίο παράγεται απο το πετρέλαιο.

Η δημιουργία των Ιαπωνέζων, ονομάζεται “Υλικό Άκβα” (Aqua Material) και εκτός απο νερό περιέχει επίσης πηλό ορυκτών, ο οποίος χρησιμοποιείται στην αισθητική το υαλουρινικό οξύ, στις χημικές ουσίες, και αποροφά την υγρασία.

Η αντοχή του νέου υλικού κατατάσεται στα ίδια επίπεδα με αυτήν της σιλικόνης, η οποία χρησιμοποιείτε στην πλαστική χειρουργική. Αν οι επιστήμονες χρησιμοποιήσουν περισσότερο πηλό ορυκτών, το υλικό θα γίνει πιο σκληρό. Στην περίπτωση αφαίρεσης μέρος του υλικού, αυτό ξεκινάει να ξαναδημιουργείται. Εκτός αυτού, το “Υλικό Άκβα” μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες ως και 100 βαθμούς Κελσίου.

Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι η δημιουργία τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς της ιατρικής, για παράδειγμα στην θεραπεία εσωτερικών οργάνων.

Πηγή : exothema.gr

Related Posts with Thumbnails