Κατασκευή Μαγνητικού Αναδευτήρα

Mια απλή και εύκολη λύση για έναν αυτοσχέδιο μαγνητικό αναδευτήρα.

Παίρνουμε ένα ανεμιστηράκι από εκείνα που χρησιμοποιούνται για την ψύχη του tower του ηλεκτρονικού υπολογιστή και έναν αρκετά ισχυρό μαγνήτη. Εγώ αφαίρεσα το δικό μου από ένα σκληρό δίσκο. Τοποθετούμε το μαγνήτη στην κορυφή του ανεμιστήρα. Αν θέλουμε τον κολλάμε με λίγη ταινία για να κρατήσει καλύτερα.

Συνδέουμε τον ανεμιστήρα με ένα τροφοδοτικό των 12V ώστε να τον θέσουμε σε κίνηση. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαστηριακό τροφοδοτικό. Με το τροφοδοτικό μου του έχω δώσει μέχρι και 28V τάση και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Αν δεν έχετε τροφοδοτικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα 12V τροφοδοτικά του εμπορίου που χρησιμοποιούνται για διάφορες μικροσυσκευές και να κόψετε και να γδύσετε τα καλώδια του.

Τοποθετούμε ένα μαγνήτη στο δοχείο που περιέχει το διάλυμα. Φέρνουμε το δοχείο πάνω από τον ανεμιστήρα, σε σημείο τέτοιο ώστε ο μαγνήτης που βρίσκεται εντός του διαλύματος να βρίσκεται στο κέντρο του δοχείου.

Θέτουμε τον ανεμιστήρα σε κίνηση. Το ζητούμενο είναι ο μαγνήτης που βρίσκεται εντός του διαλύματος να μείνει στο κέντρο και να αρχίσει να περιφέρεται γύρω από τον εαυτό του και να μην αρχίσει να περιφέρεται γύρω γύρω στο δοχείο. Θέλει κάποια προσπάθεια αλλά στο τέλος θα την βρείτε την άκρη.

Ο αναδευτήρας σε δράση:

Με έναν πιο ισχυρό μαγνήτη σε 1 λίτρο διαλύματος

Καλή διασκέδαση!

Πηγή : dortias

Related Posts with Thumbnails