Ο James D. Watson (ανακάλυψη DNA) στο Πανεπιστήμιο Πατρών

James Watson in 1957
James Watson in 1957

Ο κορυφαίος ερευνητής της εποχής μας James D. Watson δέχτηκε την πρόσκληση του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Πατρών “Ιατρική Χημεία” του τμήματος Χημείας, και θα είναι ο κεντρικός ομιλιτής και το τιμώμενο πρόσωπο στο 12ο συνέδριο Ιατρικής Χημείας που θα πραγματοποιηθεί στις 11-15 Απριλίου.

Ο James D. Watson βραβεύτηκε με το Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας το 1962 μαζί με τους Francis Crick και Maurice Wilkins για την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA. Η ανακάλυψη αυτή είχε χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα του 20ου αιώνα και από πολλούς ως η σημαντικότερη Ανακάλυψη όλων των εποχών.

Ο James D. Watson έχει αμέτρητες και συνεχείς Διακρίσεις και Βραβεύσεις από Κορυφαία Πανεπιστήμια και Κράτη σε όλο τον κόσμο, τόσο για το ερευνητικό του έργο και την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA, αλλά και για τους αγώνες του, τόσο στην αξιοποίηση της έρευνας κατά του καρκίνου και για την υγεία, όσο και για τη Διεθνή Ειρήνη. Την τελευταία τριετία έχει Τιμηθεί στην Πολωνία (2008), Κίνα (2008), Ιαπωνία (2009), Ιταλία (2009), Ιρλανδία (2009), Ρωσία (2010). Οι Διαλέξεις του εμφορούνται από την πίστη του για την άμεση θεραπεία του καρκίνου μέσα από την γνώση που αποκτάται καθημερινά για το DNA.

Ο Καθηγητής Ι. Ματσούκας, Διευθυντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία», αναφέρεται στο πολύ καλό κλίμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στην σπουδαία έρευνα που πραγματοποιείται σε αυτό, γεγονός το οποίο επιτρέπει την προσέλκυση Κορυφαίων Ερευνητών για Συμμετοχή στα Συνέδριά του και για Ερευνητική Συνεργασία. Η αποδοχή της Πρόσκλησης και η Συμμετοχή του James D. Watson στο 12ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας αποτελεί μεγάλη Τιμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Πόλη και την Ελλάδα. Η Ομιλία του θα έχει θέμα “Η Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA” (Discovering the Double Helix of DNA).

Πληροφορίες : upatras.gr , alogos.gr
Related Posts with Thumbnails