Προκήρυξη Διατμηματικού Π.Μ.Σ. Κλινική Βιοχημεία – Μοριακή Διαγνωστική

Τα Τμήματα Βιολογίας, Χημείας και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ οργανώνουν και λειτουργούν Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) από το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004, με τίτλο «Κλινική Βιοχημεία – Μοριακή Διαγνωστική», σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 10 και 12 του Ν.2083/1992. Τη διοικητική υποστήριξη του προγράμματος αναλαμβάνει το Τμήμα Βιολογίας.

Το νέο διατμηματικό ΠΜΣ δημιουργείται για την εκπαίδευση υψηλής ποιότητας στελεχών σε μία ιδιαίτερα δυναμική περιοχή της σύγχρονης επιστήμης, όπως είναι η Κλινική Βιοχημεία και η Μοριακή Διαγνωστική. Στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό θα συμμετέχουν το σύνολο του προσωπικού των Τομέων Βιοχημείας – Μοριακής Βιολογίας και Φυσιολογίας Ζώων και Ανθρώπου του Τμήματος Βιολογίας, καθώς και ένας αριθμός μελών ΔΕΠ από τα τμήματα Χημείας και Νοσηλευτικής (σύνολο ΔΕΠ 30). Πέρα από τα προαναφερθέντα μέλη ΔΕΠ, ειδικοί επιστήμονες με διδακτορικό δίπλωμα και υψηλή ερευνητική εμπειρία από τα διάφορα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, θα συνδράμουν στην εκτέλεση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού.

Το Πρόγραμμα του ΜΔΕ παρέχει πρόσθετες γνώσεις σε διάφορες περιοχές της επιστήμης σε συνδυασμό με πρακτική εξάσκηση τόσο σε Πανεπιστημιακά Εργαστήρια, όσο και σε εργαστήρια ερευνητικών κέντρων καθώς και σε εξειδικευμένα εργαστήρια νοσοκομειακών μονάδων και διαγνωστικών κέντρων. Η πρακτική άσκηση περιλαμβάνει και την εκπόνηση Πειραματικής Εργασίας. Στα πλαίσια αυτής της εργασίας, οι φοιτητές θα διδαχθούν τον τρόπο προσέγγισης των ερευνητικών προβλημάτων υπό την επίβλεψη μελών ΔΕΠ των συνεργαζόμενων τμημάτων. Η συνολική χρονική διάρκεια του ΜΔΕ είναι 4 εξάμηνα εκ’ των οποίων τα τρία πρώτα αφορούν στην θεωρητική κατάρτιση μαζί με εργαστηριακή άσκηση και το τέταρτο εξ’ ολοκλήρου στην Πειραματική εργασία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως κύριο σκοπό την υψηλής ποιότητας εξειδικευμένη κατάρτιση νέων επιστημόνων, οι οποίοι θα είναι ικανοί να συμβάλλουν ανταγωνιστικά στην αναβάθμιση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στόχος του μεταπτυχιακού προγράμματος επίσης, είναι η δημιουργία στελεχών τα οποία θα είναι ικανά όχι μόνο να εκμεταλλευτούν την διεθνή τεχνογνωσία προς το κοινωνικό και οικονομικό όφελος, αλλά και να συμβάλλουν δυναμικά στην ανάπτυξη καινούριας τεχνολογίας στα πλαίσια της έγκαιρης διάγνωσης διαφόρων ασθενειών.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: 210-727 4502, κα Σ. Ευδοκιμίδου

Related Posts with Thumbnails