Συνταγή ενυδατικής κρέμας με καρύδα και βούτυρο κακάο

Προχωράμε σε μια νέα κατηγορία , την Χημεία στο σπίτι. Εδώ θα δημοσιεύουμε συνταγές , μεθοδολογίες , τεχνικές κλπ που μπορούμε να εφαρμόσουμε στο σπίτι μας. Σήμερα παρουσιάζουμε συνταγή για μια δοκιμασμένη ενυδατική κρέμα προσώπου και σώματος για καθημερινή χρήση που απευθύνεται σε ξηρό και κανονικό τύπο δέρματος που δεν αφήνει λιπαρότητα.

Αμυγδαλέλαιο 28,6 228,6
Κερί μέλισσας 8,2 65,3
Λάδι καρύδας 8,2 65,3
Βούτυρο Κακάο 4,1 32,7
Λανολίνη 4,1 32,7
Νερό (απιονισμένο) 36,7 293,9
Γλυκερίνη 8,2 65,3
Βόρακας 2,0 16,3
 Σύνολο (g) 100,0 800,0

Σε ένα ποτήρι θερμαίνονται στους 70 βαθμούς κελσίου η λιπαρή φάση (αμυγδαλέλαιο , κερί , λάδι καρύδας , βούτυρο κακάο , λανολίνη) ενώ σε ένα άλλο ποτήρι η υδατική φάση (νερό , γλυκερίνη , βόρακας) και αυτά στους 70 βαθμούς κελσίου. Υπό συνεχή ανάδευση χέρι ή μίξερ σε χαμηλές στροφές προσθέτουμε στάγδην την υδατική φάση στην λιπαρή φάση. Συνεχίζουμε ανάδευση μέχρι να έρθει το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας (προτείνω 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι & 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας) , σταματάμε την ανάδευση και συσκευάζουμε σε καθαρά βαζάκια.

Η κρέμα δέν έχει συντηρητικά και η διάρκεια ζωής της είναι 20-30 ημέρες έξω απο το ψυγείο και 1-2 μήνες στο ψυγείο.

Related Posts with Thumbnails